BPO AUDIT TAX

Könyvvizsgálat

Az éves beszámoló könyvvizsgáló általi hitelesítése a garancia arra, hogy a beszámolóban szereplő állítások tekintetében a készítő betartotta a szakmai standardokat és a vonatkozó jogszabályokat. Könnyen fel lehet ismerni a könyvvizsgálat gyakorlati hasznát azokban a speciális helyzetekben, amikor ez a hitelesség valós pénzügyi előnyt jelent a szervezet számára. Ilyen esetek lehetnek például egy külső befektető bevonása, hitelfelvétel vagy egy leányvállalat könyvvizsgálói jelentésének csoportkönyvvizsgáló általi elfogadása.

könyvvizsgáló cég könyvvizsgálat budapestA BPO könyvvizsgálói szolgáltatását olyan cégek választják, amelyek számára a jogszabályi megfelelésen túl fontos kritérium, hogy a könyvvizsgáló neve és munkája egyet jelentsen a minőséggel és a felelősségvállalással.

A BPO-AUDIT a Magyar Könyvvizsgálói Kamara könyvvizsgálója.

Könyvvizsgálói szolgáltatásaink

•  Átalakulások könyvvizsgálata
•  Adó- és pénzügyi átvilágítás
•  Belső ellenőri szolgáltatások
•  Szabályzatok felülvizsgálata és elkészítése
•  Pályázatok könyvvizsgálata

 

könyvvizsgálat minősített könyvvizsgáló cég

Garancia és biztonság

Könyvvizsgálóként szakmai munkánk felügyeletét a Magyar Könyvvizsgálói Kamara látja el. A korábbi minőségellenőrzéseink során rendre a legjobb minősítést kapta a BPO-AUDIT.

Az MGI Worldwide nemzetközi könyvvizsgáló hálózatának tagjaként kötelező érvényű számunkra, hogy a szervezet által megfogalmazott magas szolgáltatási és szakmai minőségi kritériumoknak megfeleljünk. Ilyen magas szintű nemzetközi minőségellenőrzésen csak kevés könyvvizsgáló cég esik át Magyarországon.

A BPO-AUDIT által nyújtott szakmai színvonalnak mégis az egyik legmegbízhatóbb ismérve a szakma elfogadása, ami abban nyilvánul meg, hogy az általunk kiadott könyvvizsgálói jelentéseket nemzetközi szinten más könyvvizsgálók is elfogadják.

Példa arra vonatkozóan, hogy miért érdemes minket választani:

Ügyfelünk egy magyarországi startup vállalkozás. A kockázati tőkebefektető a BPO-AUDIT-ot kérte fel a befektetést megelőzően a startup teljeskörű pénzügyi átvilágításra, amely alapján a befektetés mellett döntött. A befektetést követően a tulajdonosok a BPO-t választották a Társaság könyvvizsgálójává. A befektetést követő 4. évben ügyfelünket felvásárolta egy nemzetközi vállalat. A tranzakció során a tulajdonosokat adótanácsadói szolgáltatásunk segítette. Az ügylet értéke meghaladta az 5 milliárd forintot.

Nemzetközi tapasztalat és háttér

Az MGI Worldwide könyvvizsgáló hálózat tagjaként gyakorlottak vagyunk nemzetközi vállalatok magyarországi leányvállalatainak a könyvvizsgálatában, amelyet magyar és angol nyelven egyaránt el tudunk látni. A leányvállalatok könyvvizsgálata során rendszerint angolul tartjuk a kapcsolatot az anyavállalattal, valamint a csoport könyvvizsgálójával. A csoport könyvvizsgálójának igényei szerint a konszolidációs csomag könyvvizsgálatát is el tudjuk látni más nemzetközi számviteli standardok szerint is, mint pl. IFRS vagy USGAAP.

Az MGI Worldwide hálózati tagságunknak köszönhetően az egyedi beszámolók mellett képesek vagyunk nemzetközi csoportok könyvvizsgálatára is, amely akár más országban jelenlévő leányvállalatok könyvvizsgálata mellett a csoportjelentés könyvvizsgálatát is magában foglalja.

Példa arra vonatkozóan, hogy miért érdemes minket választani:

Nemzetközi cégcsoport könyvvizsgálatát globális szinten az egyik BIG4 könyvvizsgáló végezte. A magyarországi leányvállalat a cégcsoport méreteihez képest olyan kicsi volt, hogy az anyavállalat megengedte számára, hogy a csoport könyvvizsgálójától eltérő könyvvizsgálót válasszon. A leányvállalat csak olyan könyvvizsgálót választhatott, aki nemzetközi szinten is jelen van és a könyvvizsgálói jelentését az anyavállalat könyvvizsgálója elfogadja. Így esett a leányvállalat választása a BPO-AUDIT-ra.

Kiegészítő szolgáltatások

A könyvvizsgálók csak korlátozottan, a szakmai függetlenségük fenntartásának megőrzése mellett végezhetnek kiegészítő szolgáltatásokat megbízóik számára. Ezt is csak akkor tehetik meg, ha könyvvizsgálati munkacsoporttól elkülönült, más munkacsoport látja el ezen szolgáltatásokat. Cégünknél a függetlenségi kritérium megőrzése mellett lehetőség van további kiegészítő, speciális szakértői szolgáltatások igénybevételére.

További szolgáltatásaink

•  Átalakulások könyvvizsgálata
•  Adó- és pénzügyi átvilágítás
•  Belső ellenőri szolgáltatások
•  Szabályzatok felülvizsgálata és elkészítése
•  Pályázatok könyvvizsgálata

A következő összefoglalóból választ kaphat arra, hogy mikor kötelező a könyvvizsgálat Magyarországon:
Mikor kötelező a könyvvizsgálat?

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!