BPO AUDIT TAX

Teljes pénzügyi és számviteli outsourcing

A vállalkozások egy részénél előnyösebb, ha a teljes pénzügyi és számviteli funkcióit külső cég látja el. Mielőtt a számviteli/pénzügyi funkciók teljes kiszervezése mellett döntene, érdemes megfontolni a következőket:

Ha bevételekre kell fókuszálni
Az olyan időszakokban, amikor egy vállalatnak elsődlegesen a bevételszerző folyamataikra kell fókuszálnia, rengeteg időt és pénzt emészt egy olyan pénzügyi/számviteli adminisztrációs terület fejlesztése, amely a változó igényeket képes követni.

Ha a cég mérete nem indokolja
A pénzügyi és számviteli terület komplexitása és a folyamatosan változó adózási környezet miatt egyes cégeknek méretüknél fogva nem gazdaságos egy teljes pénzügyi osztályt fenntartani. Ilyen esetekben nem csak költséghatékony, de kockázatcsökkentő megoldást is jelent a teljes kiszervezése.

Ha túl nagy az adminisztratív kollégák létszáma
Minél több ember dolgozik egy cégnél, annál több közvetett költséggel kell számolni. Ilyen költségek többek között az irodabérlet, álláshírdetések, oktatások, tréningek stb. Mindezeknek a megszervezése a vezető feladata, aki az ezzel töltött értékes idejét olyan területekre fókuszálhatja, ami jobban segíti a cége működését.

Operatív kontrol
A pénzügyi/számviteli feladatokat gyakran vezetői kontrol és ellenőrzés nélkül hagyják a vállalatok. Ennek az az eredménye, hogy a szervezet a feladatokat nem tudja határidőre, illetve elvárt minőségben ellátni. A terület kiszervezésével a szervezet egyben megfelelő menedzsment képességekkel rendelkező vezetőkhöz is hozzájut, akik a folyamatokat folyamatosan kontrollálják.

Ha az előző pontok bármelyikén elgondolkozott már, akkor érdemes megfontolni a pénzügyi/számviteli funkció kiszervezését.


Szolgáltatásainkat a cég egyedi működésének és igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Méretünknek, létszámunknak és technikai feltételeinknek köszönhetően képesek vagyunk biztonságosan kiszolgálni egy kezdő vállalkozás növekedését, akár többmilliárdos forgalomig is. 

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!