BPO AUDIT TAX

Anyavállalati riportok készítése

Sok cég esetében havi riportokat kell készíteni szigorú határidőkkel. Jellemzően e riportok formátuma és tartalma nem a magyar számviteli törvényre épül, ezért szükséges más standardok ismerete is.

IFRS, USGAAP, UKGAAP, HGB riportok
Ügyfeleink egy részének az anyavállalataik előírják havi vagy más periodusonkénti riportok elkészítését. A könyvelése ezeknek a cégeknek a magyar számviteli törvény előírásai szerint történik, hiszen egyrészről ez törvémyi kötelezettség, másrészről az adóbevallások elkészítése is komoly nehézségekbe ütközne másképpen. A riportok ezért vagy a könyvelő programban előre beállított átfordító kulcs alapján generálódnak le, vagy kisebb riportok esetében Excel táblákban kerülnek átfordításra.

Cashflow és más pénzügyi riportok
Olyan esetekben is előfordulnak riportok, amikor a cég ugyan nem kerül konszolidálásra az anyavállalat által, de azért a pénzügyi kontrollt fenn akarják tartani. Ilyen esetekben is előre kialakított riportokat készítünk ügyfeleink részére.

A riportok készítése nálunk a könyvelés kiegészítéseként nyújtott szolgáltatás


Leggyakrabban IFRS, US-GAAP és HGB riportok összeállításában segédkezünk, de UK GAAP szerinti riportokat is rendszeresen készítünk. Az anyavállalat által megadott határidőket kőbe vésett dátumként tartjuk be és szükség esetén egyeztetünk a riport feldolgozóival angol, illetve német nyelven is. Tapasztalt szakembereink segíteni tudnak akár e riportok kialakításában is. Informatikai hátterünk lehetővé teszi, hogy más adatfeldolgozó rendszerek igényeinek megfelelő adatexportot készítsünk, de a riportokat egyszerűen akár Excelben is el tudjuk készíteni.

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!