BPO AUDIT TAX

Víziközmű szolgáltatók

A víziközmű társaságok érdekes jogszabályváltozásokkal néztek szembe az elmúlt években. A változásokra adott megfelelő válasz lehet csak a garancia a biztonságos működtetéshez.

Rezsicsökkentés
A kormányzat rezsicsökkentési programja kemény kihívások elé állítja a szolgáltatókat. A közműszolgáltatókra eddig is jellemzőek voltak a behajtási nehézségek következtében kialakult pénzügyi problémák. Ennek ellenére a jogszabályok, valamint a tulajdonos által előírt adminisztrációs kötelezettségek további kiadásokat jelentenek.

Egyéb vagyonkezelők
Szinte minden állami tulajdonú víziközmű szolgáltató szembesült azzal a problémával, amit egy kormányrendelet írt elő a számukra. A szolgáltatók már több megoldási javaslatot ajánlottak a probléma feloldására, de a tulajdonos, illetve a tulajdonosi jogok gyakorlója még nem hozta meg a végleges döntést. Egyes szolgáltatóknál a kérdéskört nehezíti a folyamatban lévő adóhatósági vizsgálat.

Közműhozzájárulási díjak kezelése
A szolgáltatók által beszedett közműhozzájárulási díjakkal kapcsolatban mindig fel tud merülni pár érdekes kérdés. Például mi történik a beszedett hozzájárulási díjakkal, ha megszűnik a szolgáltató, vagy hogyan kell kezelni a közműhozzájárulási díjból végrehajtott beruházásokat, egyáltalán, milyen beruházásokat lehet végrehajtani ezekből a forrásokból? Az ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldásában szakértői csapatunk kitűnő választás lehet.

Vízterhelési díj
A relatív új kötelezettség számos problémát keletkeztetett a szogláltatóknál. A beruházások kezelése, valamint az elszámolások egyáltalán nem következnek egyértelműen a jogszabályból. Az eltelt idő alatt sikerült több adóhatósági állásfoglalást gyűjtenünk különböző vízterhelési díjat érintő témákból, így megalapozott véleményünk gyors segítséget tud nyújtani.


Tanácsadói, valamint könyvvizsgálói szolgáltatásaink a víziközmű szektorban számos társaság számára jelentettek segítséget. Állami , fővárosi, vagy önkormányzati tulajdonú szolgáltatóknál szerzett referenciáink nyújtanak garanciát arra vonatkozóan, hogy átfogó és mély ismeretekkel rendelkezünk ebben az iparágban is. 

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!