BPO AUDIT TAX

Autóipari beszállítók

Az autóipari beszállítói lánc bármely sorában is helyezkedik el a cége, az biztos, hogy szigorú műszaki, logisztikai követelményekkel kell szembenéznie. Képes ezt megfelelő pénzügyi információk nélkül teljesíteni?

Minőség és hatékonyság
Korábbi időszakokra vonatkozó pontos információk nélkül nehéz tervezni és nehéz megfelelő árajánlatot készíteni. Az autóiparban minden a minőség és a hatékonyság körül forog, ezért egyetlen beszállító sem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Megfelelő erőforrás tervezés nélkül: megoldhatatlan.

Szállítási időpontok kőbevésve
Az autóipari cégek készletgazdálkodása tankönyvekbe illik. Csak a szükséges készlet és csak abban az időpontban érkezhet a gyártásba, amikor azt rövid időn belül be is szerelik. Egy-egy későn érkezett alkatrész akár az egész gyártási folyamatot megállíthatja, ezért egyetlen beszállító sem engedheti meg magának, illetve egyetlen beszállítónak sem engedik meg, hogy a szerződésben vállalt szállítási határidőktől eltérjen. Mindez komoly tervezőmunkát igényel a beszállítótól. Nem szerencsés, ha egy alapanyag vagy alkatrész azért nem érkezik meg, mert cash-flow problémája adódott a beszállítónak.

Fizetési határidők
Egy beszállítói szerződés elnyerése nagy öröm, ugyanakkor rengeteg pénzt is igényel. A gyártáshoz, illetve az alapanyagok finanszírozásához sok esetben hitelt vesznek igénybe a beszállítók. A hitelképesség, illetve a hitelkeret mértéke nagymértékben függ a beszállító eredményességétől, a beszállítói szerződés volumenétől, és a beszámoló/könyvvezetés minőségétől is.

IFRS vagy HGB szerinti konszolidáció
A Magyarországon működő autóipari beszállító cégek nagyon sok esetben valamilyen nemzetközileg működő cégcsoport leányvállataként végzik tevékenységüket. A Magyarországon jelenlévő autógyárak többsége németországi központtal rendelkezik, így a hozzájuk kapcsolódó beszállítók egy része is követi őket és telephelyet létesít Magyarországon. A Kecskeméten telephelyet létesítő Mercedes gyár sok új külföldi beszállítót vonzott Magyarországra.


Tapasztalt szakembereink nemcsak Budapesten, de a beszállító cégek körében népszerű Kecskeméten is rendelkezésre állnak. Legyen szó könyvviteli, könyvvizsgálati, bér- és munkaügyi, vagy adótanácsadói szolgáltatásokról, kollégáink széleskörű tapasztalataikkal képesek megbízható és pontos szolgáltatásokkal segíteni a beszállító cégek működését.

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!